Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 27 juni 2011 Provincie Noord-Holland blij met groene Afsluitdijk

De provincie Noord-Holland is blij met het besluit dat het kabinet vandaag heeft genomen over de Afsluitdijk. Het kabinet kiest voor een groene overslagdijk.

Het kabinet stelt in totaal € 600 miljoen beschikbaar voor het veilig maken van de Afsluitdijk en het renoveren van de sluizen. Ook wil het kabinet aanvullende functies ruimtelijk mogelijk maken. Noord-Holland vertrouwt er op dat het kabinet ook geld vindt voor de kansen die het vernieuwen van de Afsluitdijk biedt.

Kansen voor aanvullende ambities

Het vernieuwen van de Afsluitdijk biedt ruimte voor kansrijke ambities zoals getijdenenergie, blue energy, zonnecellen, vispassages, en het aantrekkelijker maken van de dijk voor recreanten en toeristen, bijvoorbeeld met een fietspad aan de kant van de Waddenzee.

De provincie wil samen met staatsecretaris Atsma bekijken of door slim aan te besteden geld beschikbaar komt voor deze ambities. Rijk en regio moeten nog nadere afspraken maken over deze extra functies. Partners in de regio zijn de provincies Friesland en Noord-Holland, de gemeenten Wieringen en Zuidwest Friesland en de betrokken waterschappen.

Gedeputeerde Joke Geldhof van de provincie Noord-Holland: "Goed dat het kabinet kiest voor een groene dijk die niet alleen veilig is, maar ook ruimtelijk goed is ingepast. Het vernieuwen van de Afsluitdijk biedt tegelijkertijd mooie kansen waarmee we Nederland als waterland internationaal op de kaart kunnen houden. Samen met de staatsecretaris en de regio wil ik kijken naar de kansen die het vernieuwen van de dijk meebrengt op het gebied van recreatie, innovatie en natuur." (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl