Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 28 juni 2011 Laatste dagen voor strippenkaart in Noord-Holland

Nog een paar dagen en dan is het niet meer mogelijk om met de strippenkaart te reizen in Noord-Holland. Op 30 juni wordt de strippenkaart definitief "uitgezet" in de gehele provincie.

Naast de provincie Noord-Holland wordt de strippenkaart ook in Flevoland, Friesland, Overijssel en Gelderland afgeschaft op 30 juni. Limburg en Zeeland volgen een week later.

Strippenkaart opmaken

Vanaf 30 juni is het in Noord-Holland niet meer mogelijk om met de strippenkaart te reizen. Reizigers in het openbaar vervoer moeten dan in het bezit zijn van de OV-chipkaart, of een los kaartje in de bus kopen. Restitutie of omwisseling van strippenkaarten is niet mogelijk.

De provincie roept daarom strippenkaartgebruikers op om deze zo snel mogelijk op te maken. Wel kan met de oude strippen nog in andere delen van Nederland gereisd worden, zoals in de provincies Groningen, Drenthe, Utrecht en Noord-Brabant.

Ga voor meer informatie over de OV-chipkaart naar www.ov-chipkaart.nl. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl