Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 30 juni 2011 Hartweg in Niedorp veiliger voor fietsers door aanpak kruisingen

De werkzaamheden aan de Hartweg in de gemeente Niedorp zijn begin mei 2011 afgerond.

Bij alle kruispunten is het fietspad wat verlegd zodat fietsers voor het afslaande verkeer beter zichtbaar zijn. Daarnaast is op het kruispunt, waar de Doorbraakweg en de Zwarteweg de Hartweg kruisen, een tusseneiland in de Hartweg geplaatst voor de overstekende fietsers. De Hartweg zelf is, ter plaatste van alle kruispunten, van nieuw asfalt en nieuwe belijning voorzien. Tenslotte is de verlichting aangepast.

Het hoogheemraadschap is in 2009 gestart met de ontwikkeling van een plan voor de verbetering van zes kruispunten op de Hartweg. Door deze nieuwe inrichting wordt de weg overzichtelijker en veiliger voor al het verkeer.

Bereikbaarheid

Het verkeer heeft tijdens de werkzaamheden nauwelijks hinder ondervonden. De aannemer voerde gedurende twee weken een groot deel van zijn werkzaamheden in de avonden en nachten uit. Overdag, buiten de spitstijden werd er gewerkt met een plaatselijke afzetting van één rijstrook. Voor de hulpdiensten waren aanvullende voorzieningen getroffen omdat de nabijgelegen Lutjewinkelerbrug ook was afgesloten.

Cijfers

(Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl