Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 09 augustus 2011 Ingebruikname Rekervlotbrug in Koedijk uitgesteld

Door onvoorziene technische problemen duren de werkzaamheden aan de Rekervlotbrug in Koedijk langer dan verwacht. De provincie Noord-Holland stelt daarom de ingebruikname ervan uit.

Bij het testen van de nieuwe brug constateerde de provincie Noord-Holland een aantal problemen met onderdelen van de aandrijving van de vlotbrug. Nader onderzoek toonde aan dat de problemen complexer zijn dan aanvankelijk gedacht. Om die op te lossen dienen diverse nieuwe onderdelen besteld, bewerkt en getest te worden. Voor deze brug is gekozen voor een innovatieve methode, wat gepaard gaat met onvoorziene kinderziektes. Vanwege de zomerperiode, de lange levertijden en de te verrichten werkzaamheden wordt de ingebruikname uitgesteld. Naar verwachting is de brug eind 2011 in bedrijf.

Dankzij de Rekervlotbrug kunnen fietsers straks gemakkelijk van het recreatiegebied Geestmerambacht naar de kust. De brug vormt een belangrijke nieuwe schakel in de gewilde fietsverbinding voor de HAL-regio (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk).

Bij vragen over deze wegwerkzaamheden kunnen weggebruikers bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis). (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl