Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 19 augustus 2011 Groen en wit licht op de Callantsogervaart in Julianadorp

Een tijdje geleden heeft de Callantsogervaart een nieuwe asfaltlaag gekregen. Aansluitend hierop beginnen we binnenkort met het vervangen van de bestaande verlichting door energiezuinige LED-verlichting. Gekozen is voor een bijzondere wijze van verlichten: de verlichting wordt afgestemd op de verschillende wegsituaties.

Op het gedeelte vanaf de Zanddijk tot aan de fietsbrug bij Zwanenbalg straalt de LED-verlichting een groene kleur uit. De weggebruiker ervaart dat hij in het buitengebied rijdt en heeft bij deze kleur LED-licht hetzelfde zicht als bij de huidige verlichting. De LED-lampen gebruiken echter een stuk minder energie. Vanaf Zwanenbalg tot aan de Langevliet zal de LED-verlichting wit licht uitstralen wat aangeeft dat de weggebruiker binnende bebouwde kom rijdt.

Deze nieuwe LED-verlichting is een proef die tot halverwege 2012 duurt. De werkzaamheden starten maandag 5 september en zijn rond 19 september 2011 gereed. Het verkeer op de Callantsogervaart zal soms wat hinder van de werkzaamheden ondervinden.

Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Den Helder: 14 0223. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl