Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 26 augustus 2011 Luchthaven De Kooy zo goed als gered

GS zijn bereid om de komende vijf jaar jaarlijks € 1,1 miljoen bij te dragen om ervoor te zorgen dat Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder open kan blijven. Eerder zegde Den Helder Airport B.V. € 3,4 miljoen toe.

Door de bezuinigingen bij Defensie stond het voortbestaan van de luchthaven op het spel. De kosten voor het openhouden van de luchthaven zijn momenteel € 9,8 miljoen per jaar.

Contract

De afgelopen maanden hebben wethouder Kees Visser van de gemeente Den Helder en de directeur van Den Helder Airport B.V. Conny van den Hoff intensief met elkaar gesproken over het hernieuwde contract voor het civiel medegebruik. Het resultaat daarvan is dat Den Helder Airport B.V. € 3,4 miljoen betaalt aan het RVOB (Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf) voor civiel medegebruik.

Defensie wil graag dat de regio de bijdrage in de kosten verhoogt tot € 4,5 miljoen. GS hebben zich bereid verklaard de ontbrekende € 1,1 miljoen voor hun rekening te nemen. Dit voorstel moet nog wel aan PS worden voorgelegd. Dat gebeurt kort na het zomerreces.

Economie

Gedeputeerde Jaap Bond: "De luchthaven is van wezenlijk belang voor de economische clusters maritiem, offshore en duurzame energie. Indirect zijn rond de 5500 banen in de kop van Noord-Holland afhankelijk van de luchthaven. Het behoud van De Kooy is goed voor de economie, werkgelegenheid én de verdere ontwikkeling van het gebied in de toekomst." Burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Den Helder beaamt dat volmondig: "Dit resultaat - het bedrag dat Den Helder Airport B.V. betaalt voor civiel medegebruik en de financiële injectie van de provincie - is wat mij betreft een mooi voorbeeld van hoe gezamenlijke inspanningen leiden tot resultaat."

Over vijf jaar gaat het ministerie van Defensie evalueren en zal ook gekeken worden naar de rol van de provincie. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl