Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 02 september 2011 Afsluiting Westerweg (N242) bij Heerhugowaard van donderdagavond 8 tot maandagochtend 12 september 2011

De provincie Noord-Holland werkt aan de realisatie van een fietstunnel onder de N242, vlakbij het Strand van Luna.

In het weekend van 9 september 2011 wordt het tunneldeel in de N242 geplaatst. De Westerweg tussen Nollencircuit en Zuidtangent is meerdere dagen afgesloten voor alle verkeer.

De afsluiting geldt van donderdagavond 8 september 20.00 uur 's avonds tot maandagochtend 12 september 06.00 uur 's ochtends. Na plaatsing van het tunneldeel wordt de weg tussen Nollencircuit en het spoorviaduct opnieuw geasfalteerd. De werkzaamheden gaan in deze periode dag en nacht door.

Sanering

Bij de voorbereidingen bleek onlangs dat de provincie een beperkte sanering moet uitvoeren. Onder de Westerweg ligt namelijk een sloot die in het verleden is gedempt met afval. Nu de weg vanwege de werkzaamheden open komt te liggen, kan de provincie deze saneren. De sanering vindt plaats een dag voor de daadwerkelijke wegwerkzaamheden en start op donderdagavond 8 september.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden geldt een omleiding via de Zuid- en Oosttangent. Verkeer vanuit Leeuwarden wordt omgeleid via de N504, N245 en N508. De Westtangent blijft overdag vanuit het noorden bereikbaar via de Westerweg. Zie de bijlage voor de omleidingen die dit weekend van kracht zijn en voor de precieze afsluitingstijden.

Meer informatie

Bij vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis). Nieuws is ook te volgen via www.infoN242.nl en Twitter (@N242_Uitvoering). (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl