Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 14 september 2011 Planning werkzaamheden in de gemeente Schagen

Binnenkort starten de werkzaamheden voor de uitbreiding van het parkeerterrein bij de Stationsweg, het aanpassen van de oversteek Nes ter hoogte van het Schoenmakerspad en het aanpassen van het fietspad bij de oversteek Zuiderweg.

Uitbreiding parkeerterrein Stationsweg

Het parkeerterrein Stationsweg wordt met circa 40 parkeerplaatsen uitgebreid.

Behalve door woon-werkverkeer kan ook het winkelend publiek en de bezoekers hier gebruik van maken. Het aantal parkeerplaatsen aan de zuidzijde van het winkelcentrum is nu beperkt. De groenstrook langs de Stationsweg blijft behouden, maar de groenstrook aan de stationszijde verdwijnt grotendeels. Er blijven een aantal beeldbepalende bomen in deze groenstrook behouden. Dit is afgestemd met de Stichting tot Behoud Van Groen Stationsweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van half september tot half oktober.

Aanpassen oversteek Nes t.h.v. Schoenmakerspad

De Nes tussen de Frans Halsstraat en de Cornelis Blaauboerlaan fungeerde sinds de reconstructie als hoofdweg voor het verkeer van en naar het centrum. Door de hogere snelheid en meer auto's zijn er diverse verzoeken bij de gemeente binnengekomen om de oversteek ter plaatse van het Schoenmakerspad voor voetgangers en fietsers veiliger te maken. Op basis van deze verzoeken is een ontwerp gemaakt om de veiligheid op dit punt zoveel mogelijk te vergroten. De oversteek voor voetgangers wordt verbeterd door de aanleg van een voetpad en uitbreiding van de middenheuvels. Ook worden er twee knipperlichten geplaatst die het autoverkeer attenderen op de oversteek. Het verkeer wordt over één rijstrook geleid, zodat de overlast zoveel mogelijk beperkt blijft. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van half tot eind september.

Aanpassen fietspad oversteek Zuiderweg

Veel scholieren die vanuit de richting Muggenburg richting het Regiuscollege fietsen moeten dagelijks de Julianalaan oversteken. Soms levert dit gevaarlijke situaties op doordat er in de spits ook veel autoverkeer op de Julianalaan rijdt. Om deze situatie veiliger te maken wordt het fietspad aan de westzijde van de kruising Zuiderweg / Julianalaan verbreed en verlegd, zodat fietsers hier in twee richtingen kunnen oversteken. De verkeerslichtinstallatie is hier al op voorbereid. Ook wordt het openbare groen opgeknapt. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van begin tot half oktober. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl