Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 16 september 2011 Start herinrichting Middenweg in Den Helder

De Middenweg ondergaat komende maanden een grote metamorfose: er komen fietspaden die gescheiden worden van de rijbaan, beveiligde oversteekvoorzieningen en een rotonde. Behalve dat de doorstroom en veiligheid er aanzienlijk op vooruit zullen gaan, wordt het aanzien ook een stuk fraaier. Aannemer KWS Infra start in oktober met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Middenweg. Eind mei 2012 zal de 'nieuwe' Middenweg helemaal klaar zijn en weer open voor het verkeer van en naar het stadscentrum.

Verkeerswethouder Suzanne den Dulk is blij dat de herinrichting nu van start gaat. "Enerzijds omdat deze variant het resultaat is van een uitgebreide participatieronde met belanghebbenden, anderszijds omdat de herinrichting de stad verfraait", aldus de wethouder.

Variant met vrijliggende fietspaden

De belanghebbenden kregen drie varianten voorgelegd. De voorkeursvariant die op het meeste draagvlak kon rekenen, wordt nu uitgevoerd. De inspraakronde heeft geen reacties opgeleverd die tot wijziging van de plannen hebben geleid.

De voorkeur van de belanghebbenden ging uit naar een reconstructie met van de rijbaan gescheiden fietspaden. Op drie kruispunten vinden aanpassingen plaats: de kruising met de Pasteurstraat/Sumatrastraat krijgt een beveiligde oversteekvoorziening voor fietsers, bij de kruising Prof. Blok/Balistraat komt een beveiligde voetgangersoversteekplaats en bij de kruising met de Sportlaan/Timorlaan komt een rotonde. Voor de aanpassing van de Middenweg is het nodig dat de zijstraten éénrichtingsverkeer worden.

Uitvoering in drie fases

Het werk wordt in drie fasen uitgevoerd. In de eerste fase zet de aannemer de schop in de kruising Sportlaan/Timorlaan om daar de rotonde aan te leggen. Ook de Middenwegvakken tot en met de Blokstraat en de Balistraat gaan mee in deze eerste fase. De Middenweg is dan voor beide rijrichtingen ter hoogte van het werk afgesloten. In deze fase is geen omleiding in de nabijheid van het werk beschikbaar. Verkeer vanuit Nieuw Den Helder naar de binnenstad (en andersom), inclusief bus-, en hulpdiensten, moet via de Duinweg en Huisduinerweg/Javastraat omrijden. Ook de route via Schootenweg en Kievitstraat is een mogelijke omrijroute. Het streven is het werk voor december af te ronden.

Na de winterstop volgt de tweede fase van de Blokstraat/Balistraat tot de Niasstraat. Daarna is het deel van de Niasstraat tot de Hector Treubstraat (3e fase) aan de beurt.

Eind mei 2012 gereed

De verwachting is dat eind mei 2012 de 'nieuwe' Middenweg helemaal klaar is en weer open voor het verkeer van en naar het stadscentrum. In de fase 2 en 3 kan het verkeer omrijden via de Timorlaan en de Javastraat. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl