Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 12 oktober 2011 Gedeputeerde Post opent vier Niedorper bruggen

Sinds vrijdag 16 september 2011 beschikt Niedorp officieel over vier nieuwe bruggen.

De Mielbrug, de Hemmerbrug, de Groetpolderbrug en de Lutjewinkelerbrug zijn compleet vervangen. Volgens de provincie kunnen we hiermee weer 100 jaar vooruit. Aan vijf maanden intensieve werkzaamheden door aannemer VBK is een goed einde gekomen: de inwijding door gedeputeerde Elizabeth Post ging vergezeld van prachtig weer.

Vanaf een boot hengelde de gedeputeerde het eerste puzzelstuk uit een klomp die voor haar vanaf de Mielbrug werd voorgehouden, binnen. Het puzzelstuk was de eerste van in totaal vier stukken die later samen een mooi overzicht van de bruggen vormde. "Vier bruggen, alle rank en slank ontworpen en passend in het landschap", aldus Elizabeth Post. "Daarnaast is het ontwerp sober en duurzaam.

Onder de bruggen, bij de landhoofden, is ruimte gecreëerd voor faunapassage. Om dit mogelijk te maken, zijn er wel pijlers in het water noodzakelijk." Post deelde nog een pluim uit aan aannemer VBK Noord, die dankzij een ingenieus prefabricagesysteem erin slaagde de werkzaamheden in recordtempo uit te voeren.

Locoburgemeester Enno Bijlstra toonde zich ook heel blij met de nieuwe bruggen. Het kanaal Kolhorn-Schagen is heel belangrijk voor de recreatievaart, evenals het kanaal Alkmaar-Kolhorn. Hij greep de gelegenheid aan om extra aandacht te vragen voor het dorp Kolhorn. "Het vormt een prachtig historisch middelpunt in de aansluiting van beide kanalen en het is de gemeente Niedorp er veel aan gelegen om de recreatieve waarde van Kolhorn en omgeving nog meer opde kaart te zetten." (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl