Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 14 oktober 2011 Werkzaamheden aan Waardbrug (N248) bij Lutjekolhorn

De provincie gaat de Waardbrug vanaf de Westfriesesluis bedienen. Van 17 oktober 2011 tot en met 16 december 2011 wordt de brug hiervoor aangepast en is er slechts een rijbaan voor het verkeer beschikbaar. Verkeer wordt ter plaatse met verkeerslichten geregeld.

Om de Waardbrug vanaf de Westfriesesluis te kunnen bedienen moeten een aantal werkzaamheden worden uitgevoerd. Er komt vanaf de Westfriesesluis een bedieningskabel van glasvezel. De bedieningsapparatuur in het brugwachtershuisje op de Westfriesesluis wordt uitgebreid. Het brugwachtershuisje op de Waardbrug gaat weg.

Tijdens de werkzaamheden die tussen 17 oktober en 16 december worden uitgevoerd wordt al het gemotoriseerd wegverkeer via één baan langs de werkzaamheden over de brug geleid. Fietsers en voetgangers worden eveneens over één pad geleid.

Verkeerslichten regelen al het wegverkeer. Tijdens de laatste dagen van de werkzaamheden vinden er verschillende testen plaats.

Deze testen vinden in de avond en nacht plaats. Verkeer wordt tijdens de testen maximaal tien minuten staande gehouden, of gevraagd om een alternatieve route te rijden. Hiervoor worden ter plaatse flyers uitgereikt door de verkeersregelaars.

De brugwachter van de Westfriesesluis moet nu gemiddeld vijf keer per week naar de Waardbrug om die met de hand te bedienen.

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis). (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl