Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 18 oktober 2011 Groot onderhoud aan wegen tussen Petten en Callantsoog

Op maandag 24 oktober 2011 om 7.00 uur start de provincie Noord-Holland met groot onderhoud aan de Pettemerweg (N502), vanaf Burgervlotbrug, tot voor de kruising Westerduinweg (N502) - Spreeuwendijk bij Petten.

Dit weggedeelte is tot midden november 2011 afgesloten. (Vracht)auto's kunnen Petten in deze periode bereiken via de Spreeuwendijk.

Deze werkzaamheden vormen een onderdeel van het groot onderhoud dat de provincie de komende maanden verricht aan de N502 (Pettemerweg, Westerduinweg, Zuidschinkeldijk) tot aan de grens met Callantsoog en aan de N503 (Stolperweg).

Eind april 2012 moet het werk klaar zijn.

Noodzaak groot onderhoud

Het asfalt dat er nu ligt, is versleten. Daarom asfalteert de provincie beide wegen opnieuw. En er is meer nodig. De Pettemerweg, de Stolperweg, en de Zuidschinkeldijk zijn te licht geconstrueerd voor het huidige verkeer. Daarom vervangt de provincie hier ook de fundering. De parallelle fietspaden krijgen eveneens nieuw asfalt, waarbij sommige delen ook een nieuwe fundering krijgen.

Alles in één keer

De provincie pakt alle zaken op en rond de weg in één keer aan, zoals het vervangen en/of schoonmaken van het straatmeubilair, de verlichting, de bebording, de wegwijzers, de groenvoorzieningen, de bermplanken enzovoort. Als het werk klaar is, zijn de wegen twaalf jaar vrij van groot onderhoud. Na zes jaar is er slechts een kleine onderhoudsbeurt nodig.

Veiligheid

Op de Stolperweg en de Westerduinweg (bij uitritten van verschillende campings) komt een maximum snelheid van 60 km/u. Ook komen er verkeersdrempels.

Meer informatie

www.noord-holland.nl/n502 (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl