Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 07 november 2011 Gemeente Den Helder legt in 2012 rotonde aan op Zandkreekweg

De gemeente Den Helder legt in het voorjaar van 2012 een rotonde aan op de kruising van de Jan Verfailleweg met de Zandkreekweg. Doel is om deze kruising, die ook bekend staat als een zogenaamde 'blackspot', veiliger te maken. De voorbereidende werkzaamheden starten half november.

De kruising is een belangrijke schakel in de bereikbaarheid van Nieuw Den Helder en is een van de toegangswegen naar het centrum. Ook toeristen die op de campings en vakantieparken verblijven, maken vaak gebruik van deze kruising.

Onveilige plek

Bij de gemeente stond het al bekend als 'blackspot'. Veilig Verkeer Nederland (VVN) is ook die mening toegedaan. Begin dit jaar inventariseerde VVN in samenwerking met de Helderse Courant locaties in de gemeente Den Helder die door de inwoners als onveilig worden ervaren. Deze kruising hoort daarbij. "Vaker dan gemiddeld hebben zich hier de laatste jaren verkeersongelukken voorgedaan met letsel als gevolg", zegt verkeerswethouder Suzanne den Dulk. "De rotonde stond al op de lijst voor grootschalig onderhoud. Het asfalt vertoont slechte plekken en is aan een knapbeurt toe. Ik ben blij dat we met de aanleg van een rotonde, nu ook de onveilige situatie kunnen oplossen."

Voorbereiding

Om de rotonde te kunnen realiseren, moeten dertien bomen het veld ruimen. Dat is onder meer nodig omdat ook kabels en leidingen moeten worden omgelegd. Die komen nu deels op de plek te liggen waar nu nog bomen staan. Deze en meer voorbereidende werkzaamheden starten half november. Ook vindt aanpassing plaats van de uiteinden van de watergang ter hoogte van de Zandkreekweg.

Omwonenden en verkeer gaan echt iets merken van de aanleg van de rotonde in het voorjaar van 2012. Informatie over de periode van afsluiting en alternatieve routes volgt voorafgaand daaraan. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl