Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 16 november 2011 Actuele informatie helpt reiziger in Noord-Holland bij keuze tussen auto en ov

Sinds maandag 7 november 2011 krijgen weggebruikers in Noord-Holland wegverkeers- en ov-informatie op elektronische borden langs de weg. Door het aanbieden van reisalternatieven verbetert de mobiliteit van de reizigers.

Dit effect, en het aantonen van de meerwaarde van het aanbieden van de integrale reisinformatie, wordt in een pilot onderzocht. De verwachting is dat in de tweede helft van 2012 de uitkomsten bekend zijn.

De reisinformatie wordt aangeboden op de A1 voor de afrit Muiden, op de A7 voor de afrit Hoorn richting Amsterdam, op de noordelijke rijbaan van de provinciale weg (N506) in Hoorn voor de afslag Transferium en op de N207 bij Getsewoud.

Naast trein- en wegverkeersinformatie en verwijzing naar Park+Ride krijgen weggebruikers ook businformatie. Dit laatste is uniek in Nederland. De weggebruiker kan zo een goede vergelijking maken tussen de duur van zijn reis per auto, trein en/of bus.

Internetonderzoek onder weggebruikers

Op 21 en 22 november worden op een aantal locaties kentekens geregistreerd. De registratie duurt per locatie één dag. Bezitters van personenauto’s krijgen op hun huisadres een uitnodiging om vrijwillig deel te nemen aan een internetonderzoek. Dit onderzoek gaat over reisgedrag van de weggebruikers en hun behoefte aan informatie tijdens de reizen die zij maken. De in het kentekenonderzoek verkregen gegevens worden alleen voor dit onderzoek gebruikt.

In de pilot werken samen: Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland, NS, ProRail, Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) en Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie (GOVI).

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl