Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 22 november 2011 Nieuwe dienstregeling Connexxion Noord-Holland Noord per 11 december 2011

Op 11 december 2011 gaat de nieuwe dienstregeling voor bussen in. In Noord-Holland zijn er in de gebieden Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord meer wijzigingen dan in voorgaande jaren.

Om reizigers attent te maken op de nieuwe dienstregeling is Connexxion de landelijke campagne "Mis hem niet" gestart. Connexxion besteedt via posters, flyers en informatieborden aandacht aan de nieuwe dienstregeling. Op de website van Connexxion, www.connexxion.nl, (onder de rubriek Actueel) staan de belangrijkste wijzigingen aangegeven.

Door de algemene bezuinigingen heeft ook de provincie Noord-Holland voor de eerstkomende jaren een stuk minder geld beschikbaar voor het openbaar vervoer.

Het gaat hierbij om bezuinigingen van ongeveer € 10,2 miljoen per jaar op een totaal budget voor openbaar vervoer van € 45,9 miljoen.

Dienstregeling per 11 december 2011

Op een aantal lijnen en ritten zijn bezuinigingen doorgevoerd. Zoals het vervallen van een paar weinig gebruikte verbindingen, het minder vaak rijden van bussen op slecht bezette lijnen, mensen moeten soms verder lopen of fietsen naar een bushalte dan wel de trein als alternatief nemen en er moet in een aantal gevallen meer worden overgestapt. Daarnaast wordt kleiner materieel ingezet waar de vervoervraag dit toestaat. Het lijnennetwerk in Noord-Holland wordt per 11 december 2011 weliswaar beperkter van omvang en frequentie. Wat overblijft, is een sterk verbindend busnetwerk dat tegemoet komt aan de huidige en toekomstige vervoervraag.

Eerdere maatregelen

In goed overleg met Connexxion zijn eerst bezuinigingsmaatregelen uitgewerkt die de reizigers niet of nauwelijks treffen. Het gaat hierbij om het toestaan van reclame op bussen, verlenging van de concessieduur, snijden in de overhead en aanpassen van de eisen aan de voertuigen. Daarnaast is met ingang van 1 mei 2011 de zondagsdienstregeling versoberd. Op rustige momenten en op rustige lijnen zijn frequentieverlagingen doorgevoerd en her en der zijn eerste en laatste ritten geschrapt. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl