Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 08 december 2011 Flevostraat in Den Helder weer open voor verkeer in de week van 5 december 2011

In de week van 5 december gaat de Flevostraat in Den Helder weer open voor verkeer. Dan is de aanleg van de doorvaarbare waterdoorgang (duiker) bijna klaar. Met de aanleg van doorvaarbare duikers werkt de gemeente Den Helder aan een kanoroute van Julianadorp tot de Stelling van Den Helder. In de zomer van 2012 kan iedereen zelf ervaren hoe mooi Den Helder is vanaf het water. Dan is de kanoroute van maar liefst zeven kilometer klaar.

De opening van de Flevostraat voor al het verkeer is tijdelijk. Tot de zomer blijft de Flevostraat open als omleidingsroute voor de Waddenzeestraat. Ook daar wordt een doorvaarbare duiker aangelegd. De duiker aan de Waddenzeestraat is half juni klaar. Dan kan de weg daar weer open en wordt de Flevostraat definitief afgesloten voor auto's en vrachtwagens. Om de kanoroute helemaal doorvaarbaar te maken wordt tot slot nog een doorvaarbare duiker aangelegd in de Doggersvaart.

De werkzaamheden aan de duikers worden afgerond met de herinrichting van aansluitende wegen. Een goed moment om de verkeersveiligheid in de gebieden te verhogen. Fietsers en voetgangers kunnen dan veiliger oversteken bij de Flevostraat en over de Doggersvaart. Op beide plekken komt een brug voor fietsers en voetgangers en een bussluis. De kruising met de drs. F. Bijlweg wordt ook meteen aangepast en overzichtelijker gemaakt. Al het auto- en vrachtverkeer maakt vanaf de zomer alleen nog gebruik van de Waddenzeestraat.

Waterbreed

Den Helder is onlosmakelijk verbonden met het water. De stad wordt niet alleen aan drie kanten omringd door water, het heeft ook een haven, kanalen, grachten, duinrellen en poldersloten. De kwaliteit van het water varieert van helder duinwater tot water in jachthavens met verontreinigde bagger. Samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier neemt de gemeente Den Helder maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren. In het waterplan 'Den Helder Waterbreed' zijn maatregelen opgenomen om de waterkwaliteit en de recreatiewaarde van water te verhogen. De aanleg van de kanoroute is een van de maatregelen. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl