Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 08 december 2011 Werkzaamheden Westfriesedijk (N504) tussen Koedijk en Schoorldam stilgelegd, weg weer open

De werkzaamheden aan de Westfriesedijk (N504) tussen Koedijk en Schoorldam zijn stilgelegd. Een wand die ter versteviging in een verlegde sloot is geplaatst, is scheef gaan staan. Tijdens het onderzoek naar de reden hiervan zal de Westfriesedijk weer opengesteld worden voor het verkeer.

Vanwege de werkzaamheden zou de Westfriesedijk tussen Schoorldam en Koedijk tot half februari 2012 afgesloten zijn. Nu de werkzaamheden tijdelijk stil liggen wil de provincie de weg weer openstellen voor het verkeer. De weg moet hiervoor eerst worden schoongemaakt. Ook moet de provincie de bouwmaterialen verwijderen en de toegangswegen vrijmaken. Deze werkzaamheden vinden de komende dagen plaats. De provincie verwacht dat het verkeer de weg vanaf begin volgende week weer kan gebruiken.

De provincie start een onderzoek naar de reden waardoor de verstevigingswand (grondkering) scheef is gaan staan. Pas als dat duidelijk is, kan de provincie besluiten hoe en wanneer het project weer opgestart zal worden. Naar verwachting zijn de eerste resultaten van het onderzoek rond eind 2011 bekend.

Ten behoeve van de werkzaamheden aan de provinciale weg N504 is de sloot langs de weg verlegd. De nieuwe slootkant is verstevigd met een wand, een zogenaamde grondkering.

Meer informatie

Bij vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis). Actuele informatie is ook te vinden op www.noord-holland.nl onder projecten/wegwerkzaamheden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl