Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 08 december 2011 Waarschuwing voor klei op wegen én fietspaden in Harenkarspel

Wie met de auto op Harenkarspelse wegen rijdt, komt het vaak tegen. Modder op de weg.

Vooral in het najaar is dat zo. Maar ook fietsers hebben er veel last van. De laatste weken hoort de gemeente Harenkarspel ook klachten van fietsers die omvallen door de laag klei op het fietspad. Terwijl de agrariërs toch moeten weten dat zij de weg en ook het fietspad niet mogen bevuilen.

Natte modder is spekglad en levensgevaarlijk. De modder valt niet uit de hemel, maar wordt er gedumpt door enkel agrariërs die hun kool oogsten. De meeste agrariërs houden zich goed aan de regels, maar enkelen niet. De gemeente doet drie dingen om het probleem te verminderen: bij de toegangswegen staan waarschuwingsborden, op de website en deze gemeentepagina staat een waarschuwend bericht en de agrariërs die in overtreding zijn, worden aangesproken. Ook wordt de politie ingeschakeld bij gebleken overtreding. Als de dader niet vindbaar is, laat de gemeente de weg schoonmaken.

Mocht u modder op de weg aantreffen, dan waardeert gemeente Harenkarspel het bijzonder als u dit wilt melden via de Servicelijn: 0226-396666. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl