Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 15 december 2011 Noodaanlanding voor veerboot Texel van levensbelang

Het eiland Texel wordt al meer dan 100 jaar door veerdienst TESO betrouwbaar en snel verbonden met het vasteland. De aanlanding in de haven van Den Helder is echter een kwetsbare schakel. "Als één van de aanlandingsbruggen defect raakt, bestaat het risico dat dan tienduizenden inwoners en toeristen wekenlang vast zitten op het eiland," aldus Francine Giskes, burgemeester van Texel.

In mei van dit jaar bleef de veerboot noodgedwongen urenlang op zee door een defecte aanlandingsbrug. De aanlandingenplaatsen vallen onder verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat. De gemeente Texel en Rijkswaterstaat hopen dat op 12 december een bijdrage wordt toegezegd uit het MIRT infrastructuurfonds. Met die bijdrage kan een noodaanlanding worden gerealiseerd.

Het eiland Texel telt 13.500 bewoners, maar ontvangt per jaar meer dan een miljoen bezoekers. In noodgevallen moeten brandweer en ambulancedienst ten alle tijde verzekerd zijn van de verbinding. Dat geldt ook voor de bevoorrading van het eiland bij een defect van een aanlandingsbrug. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl