Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 08 augustus 2012 Brug Westfriese sluis in Kolhorn voorlopig niet geopend voor scheepvaart

Het college van Hollands Kroon heeft op 7 augustus 2012 besloten de brug over de Westfriese sluis in Kolhorn voorlopig niet te openen voor scheepvaart. Voor het wegverkeer wordt een aslastbeperking van 4,8 ton ingesteld.

Onderzoek brug

Het college heeft dit besloten naar aanleiding van een recente inspectie van de brug. Uit deze inspectie en uit nader onderzoek is gebleken dat de brug over de Westfriese sluis technisch niet in orde is. Daarop heeft het college besloten de brug per direct niet meer te openen voor de scheepvaart. Over de toekomst van de brug zal het college binnenkort een besluit nemen. Hiervoor zal eerst in kaart worden gebracht wat de opties zijn voor brug, reparatie of vervanging.

Gebruik door schepen en wegverkeer

Met de bedrijven die gebruik maken van deze vaarroute zal persoonlijk contact worden opgenomen om de gevolgen te bespreken. Schepen met een maximale hoogte van 5,50 meter en /of een maximale lengte van 39,5 kunnen wel onder de brug van de Westfriese sluis door varen. Vrachtauto's met een maximale aslast van 4,8 ton kunnen gebruik blijven maken van de brug.

Hiervoor zijn per direct borden geplaatst bij de brug.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl