Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 28 november 2012 Gladheidbestrijding gemeente Zijpe

De gemeente Zijpe heeft als taak de wegen tijdens gladheid begaanbaar te maken en te houden. Zout strooien op wegen heeft het meest effect als over de gestrooide weg veel verkeer is. Straten waar weinig verkeer is, zullen dus langer glad blijven. Hieraan kunnen we helaas niets doen.

Machinale gladheidbestrijding

De gladheidbestrijding binnen de bebouwde kom wordt uitgevoerd door een aannemer. Het moment dat de aannemer met strooiwerkzaamheden begint wordt bepaald via het meldsysteem van het Hoogheemraadschap, zodat in geval van gladheid te allen tijde tijdig wordt gestrooid. De strooiwagens rijden volgens een van te voren vastgestelde route aan de hand van de volgende criteria: Busroutes, ontsluitingswegen (belangrijke toegangswegen voor bijvoorbeeld hulpdiensten tot gebieden) en doorgaande wegen (wegen welke belangrijk zijn voor de doorgang van het verkeer door gebieden) en overige straten en fietspaden.

Handmatige gladheidbestrijding

Bij sneeuwval en bij langdurige gladheid worden op een aantal intensief gebruikte locaties handmatige activiteiten verricht om sneeuw te ruimen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Zijpe en vinden alleen plaats op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur. In het weekend worden deze werkzaamheden, indien nodig, uitgevoerd door een aannemer.

Uitgangspunten zijn looproutes van bejaardenhuizen naar de dichtstbijzijnde openbare locatie, fiets/wandel bruggen. Ook worden op enkele locaties toegangspaden naar scholen gestrooid.

Meer informatie op www.zijpe.nl (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl