Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 09 januari 2013 Openbare verlichting in Hollands Kroon

De openbare verlichting in Hollands Kroon wordt op een zo eenduidig mogelijk wijze beheerd. Hierop waren het afgelopen jaar wel twee uitzonderingen. In de voormalige gemeente Wieringen was er nog een contract met beheerder Ziut voor alle lichtmasten. En in de voormalige gemeente Niedorp vielen de wegen buiten de bebouwde kom en dus ook de lichtmasten onder het beheer van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

Wieringen

Op 1 januari 2013 is het contract met beheerder Ziut op Wieringen ten einde en komt daarmee ook het telefoonnummer van Ziut te vervallen. Meldingen over kapotte lichtmasten doet u nu via het digitale meldpunt op www.hollandskroon.nl of via tel. (088) 321 5000. Om u goed van dienst te zijn is het belangrijk dat u de straatnaam en het nummer op de lichtmast voor ons heeft.

Niedorp

De lichtmasten buiten de bebouwde kom in de voormalig gemeente Niedorp blijven in beheer van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Melding doen van een kapotte lichtmast gaat daar via e-mail:

Een melding doen

Om u goed te kunnen helpen is het van belang dat het nummer van de lichtmast, de straatnaam en het dorp worden doorgegeven. Dit nummer staat meestal op een geel plaatje op de mast, soms is het nummer erop geschilderd. Alleen als het nummer niet goed te lezen is, kunt u het ook doorgeven door middel van de straatnaam, dorp en het dichtstbijzijnde huisnummer. Vermeld daarbij duidelijk waar de lichtmast zich bevindt.

Onderhoud

De straatverlichting wordt gedurende het jaar regelmatig gecontroleerd. Zo worden de lampen drie maal per jaar overdag ontstoken om storingen te vinden. De gemeente heeft een contract met een aannemer om eens in de twee weken storingen te verhelpen. De meldingen worden dus twee weken opgespaard. Dat is ook de reden dat een kapotte lamp niet direct wordt vervangen. Als de lamp het na de ronde nog niet doet, wilt u het dan nogmaals bij ons melden en daarbij ook vermelden dat het eerder gemeld is? Dan kunnen wij daarop inspelen.

Netwerk problemen

Het kan zijn dat de verlichting in een hele straat of een klein deel van de straat uitvalt. Als het gaat om meer dan twee lichtmasten naast elkaar heeft dat te maken met een netwerk storing. Dit is vaak een storing die in de kabel in de grond zit. Dit betekend dat er een meetploeg moet komen en dat er zelfs grondonderzoek moet plaatsvinden op de plaats waar de storing zich in de grond bevindt. Deze handelingen kosten veel tijd en al die tijd brand de verlichting dus niet. Wij vragen in deze gevallen om uw begrip. In sommige gevallen zijn de storingen al dezelfde dag opgelost doordat er alleen een nieuwe zekering in de hoofdkast gezet moet worden. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl