Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 09 januari 2013 Evaluatie Kerkweg Eenigenburg: 'Niemand wil de paaltjes terug'

Dorpshuis De Burcht in Eenigenburg was gevuld met bewoners en belangstellenden, donderdagavond 20 december 2012. Zij bespraken de verkeerssituatie op de Kerkweg.

Voormalig wethouder Rens Cappon (van gemeente Harenkarspel) beloofde hun conclusies door te geven aan de huidige wethouder in Schagen, Sigge van der Veek. De opvallendste en unanieme conclusie van alle aanwezigen is dat niemand de verkeersremmende paaltjes op de Kerkweg terug wil zien.

Die paaltjes waren een bron van zorg. Ze werden stuk gereden en zelfs gestolen.

Toen ze in oktober 2013 onzichtbaar werden onder de modder, haalde de gemeente de laatste paaltjes zelf weg vanwege het gevaar. Naar nu blijkt tot vreugde van ieder. Voor inwoners van Burgerbrug is de Kerkweg onontbeerlijk, als doorgangsweg. "Het is een kale weg zonder huizen en er gebeurt gelukkig nooit wat", zei Burgerbrugger W. Kramer. "Toen de paaltjes er stonden, voelden fietsers zich bedreigd door vrachtwagens, die moesten uitwijken over het fietsgedeelte. Zoals het nu is, zijn wij tevreden."

Andere conclusies waren ondermeer dat de fietsstrook een opvallender, lichte kleur moet krijgen inplaats van het huidige donkerrode; de fietsersbond wordt betrokken, de drempels hoger moeten (zoals Terpweg en Westfriese Omringdijk) en alleen aan begin en einde waarschuwingsborden voor versmalling hoeven maar de huidige rood-witte hekken moeten blijven. Vooral bleek dat men toch eigenlijk liever een vrijliggend fietspad heeft.

Als wethouder Van der Veek de overdracht krijgt en met de conclusies aan de slag gaat, worden de bewoners opnieuw geïnformeerd. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl