Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 10 januari 2013 Wethouders Hollands Kroon brengen werkbezoek aan Heerenweg Barsingenhorn

Op woensdag 9 januari 2013 brachten wethouder Jan Steven van Dijk en Lia Franken, vergezeld door meerdere ambtenaren, een vroeg bezoek aan de Heerenweg in Barsingerhorn.

Om 7.30 uur startte een wandeling langs de weg samen met de Dorpsraad van Barsingerhorn. De reden van dit vroege werkbezoek was dat er op de Heerenweg op dit tijdstip veel drukte is en dit mogelijke knelpunten qua verkeer veroorzaakt.

Aansluitend was er voor de wethouders en Dorpsraad een werkontbijt in café de Fortuin. Samen hebben zij overlegd hoe de gesignaleerde knelpunten opgelost konden worden. Afgesproken is dat de gemeente een voorstel maakt waarin wordt beschreven welke verkeersmaatregelen noodzakelijk zijn, zoals bijvoorbeeld het maken van parkeervlakken aan weerszijden van de Heerenweg. Het voorstel zal worden besproken in het reguliere verkeersoverleg met de Politie, Veilig Verkeer Niedorp en de gemeente waarna een terugkoppeling aan de Dorpsraad Barsingerhorn volgt. De maatregelen zullen ook via een bewonersavond aan de bewoners van Barsingerhorn in samenwerking met de Dorpsraad worden voorgelegd.

Ook is afgesproken is dat er in dit voorjaar een verkeerstelling wordt gehouden door de gemeente. De resultaten hiervan volgen voor de zomer van 2013. Deze informatie wordt zo nodig betrokken bij de te nemen maatregelen.

Daarnaast is er ook een aantal kuilen en oneffenheden gezien in de weg. Deze zullen zo snel mogelijk al worden gerepareerd. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl