Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 23 januari 2013 Uitbreiding laadpalen voor elektrische auto's in Den Helder

Het aantal elektrische auto's in Den Helder neemt toe. Daarom zijn er meer laadlocaties nodig. De stichting E-laad gaat een extra laadpaal plaatsen tussen twee parkeerplaatsen aan de Bevesierweg, nabij de loketten van de TESO. Daar kunnen dan twee auto's tegelijk 'aan de oplader'.

Wethouder Den Dulk: "Wij werken graag mee om de gemeente te voorzien van voldoende laadpalen en hiermee een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Het college van burgemeester en wethouders heeft het verkeersbesluit hierover vastgesteld en E-laad zal de plaatsing zo spoedig mogelijk uitvoeren. In overleg met de TESO, de Koninklijke Marine en de gemeente is voor de parkeerplaatsen aan de Bevesierweg gekozen. Dit omdat voor het opladen van elektrische auto's een langere parkeertijd nodig is en op deze locatie vaak langdurig geparkeerd wordt."

E-laad

De laadpaal is ter beschikbaar gesteld door stichting E-laad. Deze stichting van netbeheerders plaatst en onderhoudt publieke oplaadpunten voor elektrische auto's in Nederland. E-laad plaatst de palen zowel op strategische plekken in steden en dorpen als ook voor de deur bij mensen die een elektrische auto gaan rijden. Elektrische voertuigen kunnen nu al bij meer dan tweeduizend publieke oplaadpunten in 272 gemeenten in Nederland opgeladen worden.

Locaties laadpalen

Het aantal laadpalen in Den Helder komt daarmee op vier. Andere laadpalen in Den Helder staan bij de Helderse Vallei, strandslag De Zandloper en strandslag Julianadorp. Elke laadpaal heeft een aansluiting voor twee voertuigen. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl