Verkeer & Vervoer: 06 februari 2013 Parkeren Blauwe zone Schagen

Op 28 december 2012 is de uitbreiding van de blauwe zone in werking getreden.

Dat betekent dat de blauwe zone nu geldt vanaf de kruising met de Landbouwstraat - Laan. Alle parkeerplaatsen langs de Laan (voor het gemeentehuis) vallen nu dus binnen de blauwe zone. De blauwe zone geldt op werkdagen van 10:00 tot 18:00 uur. Op vrijdagavond (koopavond) geldt de zone tot 21:00 uur en op zaterdag is de zone van kracht van 10:00 tot 17:00 uur. Deze informatie is te vinden op de onderborden.

In een blauwe zone mag u alleen parkeren in een parkeervak. Als het parkeervak is uitgevoerd met een blauwe streep, bent u bovendien verplicht om een parkeerschijf te gebruiken. In Schagen is de parkeerduur maximaal 1 uur. U stelt de parkeerschijf in op de aankomsttijd. U mag de schijf naar boven afronden, naar het eerstvolgende hele, of halve uur.

Sommige vakken hebben geen blauwe streep. Het gaat om de algemene gehandicaptenparkeerplaats, de parkeerplek voor de huisarts en de plek voor de deur van het gemeentehuis. Die laatste is gereserveerd voor trouwauto's. Het feit dat deze plekken geen blauwe streep hebben, betekent dat gebruik van een parkeerschijf niet verplicht is, en dat er dus ook geen maximale parkeerduur geldt. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl