Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 12 februari 2013 Beveiligde oversteekplaats voor de Eben Haëzerschool in Den Helder

Het college van B&W heeft besloten dat bij het bestaande zebrapad op de Ruyghweg, in de bocht bij de Lijsterstraat, verkeerslichten worden geplaatst. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de Eben Haëzerschool en haar leerlingen in vervulling.

De aangepaste oversteek bij de Eben Haëzerschool is bij aanvang van het nieuwe schooljaar, in augustus 2013 van 2013, operationeel. Die tijd is nodig voor de voorbereidingen, de levering en het afregelen van de verkeerslichten.

Lijst onveilige plekken

De oversteek komt voor op de lijst met onveilige plekken. Deze is tot stand gekomen naar aanleiding van een oproep van de Helderse Courant samen met Veilig Verkeer Nederland. 'Ik neem deze klachten zeer serieus', zegt verkeerswethouder Suzanne den Dulk. "Ik wil in mijn termijn in ieder geval 70% van de klachten hebben opgelost. Nu we ook deze oversteek veiliger kunnen maken, zijn we goed op weg dat resultaat te halen. Ik vertrouw erop dat ouders, kinderen en uiteraard vele anderen hier blij mee zullen zijn." (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl