Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 19 februari 2013 Hollands Kroon: Instructie verkeersregelaar evenementen gewijzigd

De politie heeft de wijze veranderd waarop zij verkeersregelaars op hun taak voorbereidt. Voortaan wordt er niet meer klassikaal les gegeven, maar ontvangen de verkeersregelaars politie-instructie via e-learning.

Instructie via e-learning

Bij evenementen regelen vaak verkeersregelaars het verkeer. Zij staan op kruispunten, bij parkeerplaatsen en/of bij het evenemententerrein om automobilisten en fietsers te verwijzen naar parkeerplaatsen of omleidingsroutes. Verkeersregelaars krijgen voortaan politie-instructie via e-learning en niet meer klassikaal. De e-learning-instructie is bedoeld voor de evenementenverkeersregelaars die voor bepaalde tijd worden aangesteld (maximaal een jaar) of eenmalig worden ingezet bij bijvoorbeeld een evenement. Alleen in bijzondere gevallen - u kunt bijvoorbeeld niet met internet werken - kan er een uitzondering worden gemaakt en kunt u de instructie klassikaal volgen.

Inlogcode aanvragen

Een evenementenorganisatie moet minimaal twaalf weken voor aanvang van het evenement- een aanvraag voor een evenementenvergunning indienen en het evenement registreren via de website van de SVNL.

Als een vergunningaanvraag is ingediend kan de gemeente een vergunning of verklaring sturen naar de evenementenorganisatie. Met deze vergunning/verklaring kan de evenementenorganisatie een code aanvragen en kan de SVNL een code toekennen aan een evenementen. De gemeente kent zelf géén codes toe Met de code kunnen verkeersregelaars die examen willen afleggen inloggen op de website van SVNL: www.verkeersregelaarsexamen.nl

Aanstellingspas aanvragen

Als u het examen heeft gehaald kunt u de aanstellingspas aanvragen bij de gemeente Hollands Kroon.

Wat moet u meenemen?

Geef ook aan dat u aanvraag indient voor één jaar.

Hoe lang duurt het?

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL): www.verkeersregelaarsexamen.nl of via het telefoonnummer van de SVNL: 030- 8200361.

Let op: het volgen van de e-learningmodule staat los van de gemeente Hollands Kroon. De gemeente is wel verantwoordelijk voor het afgeven van een verklaring/vergunning en het aanvragen en afgeven van uw aanstellingspas.

Daarbij is de gemeente afhankelijk van het moment dat de aanvraag voor een aanstellingspas en/of evenement wordt ingediend. Mocht u vragen hebben omtrent evenementenvergunning, het afgeven van een verklaring of de aanvraag van een aanstellingspas, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Hollands Kroon via telefoonnummer 088-3215000 (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl