Verkeer & Vervoer: 01 maart 2013 Bruggen Flevoweg (Agriport) en Wierweg (Wieringerwerf) afgesloten voor zwaar verkeer

Het college van Hollands Kroon heeft op 26 februari 2013 besloten voor de volgende bruggen per direct een gewichtsbeperking voor het wegverkeer in te stellen.

Gevolgen voor gebruik wegverkeer

Voor personenauto's heeft de afsluiting geen gevolgen. Een aslast van 2 ton komt overeen met het gewicht van een trekker met een lege kar. Landbouwverkeer en vrachtauto's met een maximale aslast van 2 ton kunnen gebruik blijven maken van de brug in de Flevoweg. Landbouwverkeer en vrachtauto's met een maximale aslast van 4,8 ton kunnen gebruik blijven maken van de brug in de Wierweg. Hiervoor zijn per direct borden geplaatst bij de bruggen.

Onderzoek bruggen

Het college besloot tot de gewichtsbeperking naar aanleiding van recente inspecties van beide bruggen. Hieruit bleek dat die niet sterk genoeg zijn om alle verkeer verantwoord te laten passeren. Om de veiligheid te borgen heeft het college besloten per direct een beperking in te stellen. Binnenkort besluit het college over onderhoud, renovatie of vervanging van alle bruggen in Hollands Kroon. De direct aanwonenden zijn per brief op de hoogte gebracht. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl