Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 01 maart 2013 Bruggen Flevoweg (Agriport) en Wierweg (Wieringerwerf) afgesloten voor zwaar verkeer

Het college van Hollands Kroon heeft op 26 februari 2013 besloten voor de volgende bruggen per direct een gewichtsbeperking voor het wegverkeer in te stellen.

Gevolgen voor gebruik wegverkeer

Voor personenauto's heeft de afsluiting geen gevolgen. Een aslast van 2 ton komt overeen met het gewicht van een trekker met een lege kar. Landbouwverkeer en vrachtauto's met een maximale aslast van 2 ton kunnen gebruik blijven maken van de brug in de Flevoweg. Landbouwverkeer en vrachtauto's met een maximale aslast van 4,8 ton kunnen gebruik blijven maken van de brug in de Wierweg. Hiervoor zijn per direct borden geplaatst bij de bruggen.

Onderzoek bruggen

Het college besloot tot de gewichtsbeperking naar aanleiding van recente inspecties van beide bruggen. Hieruit bleek dat die niet sterk genoeg zijn om alle verkeer verantwoord te laten passeren. Om de veiligheid te borgen heeft het college besloten per direct een beperking in te stellen. Binnenkort besluit het college over onderhoud, renovatie of vervanging van alle bruggen in Hollands Kroon. De direct aanwonenden zijn per brief op de hoogte gebracht. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl