Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 06 maart 2013 Rijksrederij neemt noodsleepvaartuig Ievoli Amaranth in gebruik (gestationeerd in Den Helder)

Op vrijdag 8 maart 2013 neemt de Rijksrederij het nieuwe Emergency Towing Vessel (ETV) Ievoli Amaranth van de aannemer Svitzer in gebruik. Dit schip wordt vervolgens beschikbaar gesteld aan de Kustwacht. Zij gaan met het schip noodsleephulp verlenen op de Noordzee.

De Rijksrederij heeft tot januari 2014 een contract met de aannemer Svitzer voor een noodsleepvaartuig. Binnen dit contract is tot nu toe gebruik gemaakt van de Ievoli Black. Op initiatief van Svitzer wordt dit schip voor de resterende contractperiode vervangen door de Ievoli Amaranth.

Kenmerken

De onder Nederlandse vlag varende Ievoli Amaranth heeft een lengte van 65.72 meter en een breedte van 15.50 meter. De Gross Tonnage is ongeveer 2721 GT. Het schip is uitgerust met twee sleepdraden van 1500 meter lengte en heeft een trekkracht van ongeveer 130 ton.

Strategische positie

De Ievoli Amaranth wordt, net als zijn voorganger, gestationeerd in Den Helder. Dit is een strategische positie ten opzichte van de Waddenzee en de Noordzee. Het schip is inzetbaar in het gehele Nederlandse deel van de Noordzee en is vanaf windkracht 5Bf op zee om, waar nodig, noodsleephulp te verlenen. De inzet wordt gecoördineerd vanuit het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Europese aanbesteding

Het huidige contract voor noodsleephulp loopt tot januari 2014. De Rijksrederij is inmiddels gestart met de voorbereidingen van de Europese aanbesteding Noodsleephulp. Hiermee voorziet de Rijksrederij ook na januari 2014 in een Emergency Towing Vessel, waarmee de Kustwacht het gehele jaar 24 uur per dag noodsleephulp en maritieme assistentie kan verlenen. (Bron: Kustwachtcentrum Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl