Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 13 maart 2013 Bruggen N240 bij Medemblik eind april 2013 geschikt voor zwaar vrachtverkeer

De betonnen constructies van de 2 bruggen van de N240 bij Medemblik worden versterkt.

Hierdoor worden de bruggen weer toegankelijk voor zwaar vrachtverkeer. Maandag 18 maart 2013 wordt begonnen met de werkzaamheden.

De afgelopen 8 jaar was slechts beperkt vrachtverkeer op de 2 bruggen toegestaan omdat de bestaande constructie niet veilig was voor zwaar vrachtverkeer. Een stalen hulpconstructie verhoogt het draagvlak van de bruggen. Hierdoor zijn de bruggen straks opnieuw veilig en geschikt voor alle vrachtverkeer. Met de versterking van de bruggen komt er ook weer een doorgaande route over de N240, waardoor de verkeersdrukte in Medemblik zal afnemen. De wegversmalling op de bruggen blijft overigens wel van kracht.

De werkzaamheden aan de 2 bruggen bij Medemblik starten op maandag 18 maart 2013. De eerste 2 weken kan het verkeer zonder hinder gebruik maken van de bruggen. De derde week wordt de stalen constructie onder de bruggen aangebracht en wordt het verkeer door een verkeersregelaar begeleid. In de week van 22 april 2013 zijn de 2 bruggen ongeveer 5 dagen gestremd wanneer de mortel (een soort cement) wordt gestort. Het verkeer wordt dan via borden omgeleid.

Meer informatie

Voor vragen over de werkzaamheden aan de bruggen bij Medemblik (N240) kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, 0800- 0200600 (gratis). (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl