Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 18 maart 2013 Standby in de haven van Den Helder: Nieuwe Kustwacht sleepboot Ievoli Amaranth

Sedert donderdag 12 maart 2013 ligt het nieuwe Emergency Towing Vessel (ETV) ‘Ievoli Amaranth’ standby in de haven van Den Helder. Het schip volgt hiermee de ‘Ievoli Black’ op. Dat schip is inmiddels aan de eigenaar terug geleverd.

Ievoli Amaranth

De ‘Ievoli Amaranth’ is beter geschikt om onder zware omstandigheden op te treden op de Noordzee. De thuisbasis is Den Helder en vandaaruit is het schip 365 dagen per jaar, 24 uur per dag op 15 minuten afroep beschikbaar.

Zijn hoofdtaak is het voorkomen van calamiteiten en daartoe zal het schip bij windkracht 5Bf of meer altijd buitengaats zijn en zich ophouden nabij de scheepvaartroutes boven de Waddeneilanden.

Daarnaast wordt het schip ingezet voor de opsporing en redding van drenkelingen, brandbestrijding, visserij inspectie, scheepvaart verkeersbegeleiding en zeeverkeersonderzoek.

Gegevens van het schip:

Naam: Ievoli Amaranth
Vlag: Nederlandse
Lengte: 66 meter
Tonnage: 1450 ton
Trekkracht: 120 ton

Persbericht Rijkswaterstaat

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl