Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 22 maart 2013 Texel genomineerd voor de E-Award

Texel is genomineerd voor de E-Award, een initiatief om het elektrisch rijden in Nederland te stimuleren. De prijs is een initiatief van Natuur & Milieu, in samenwerking met Stichting elaad, het Formule E team, het Ministerie van Economische Zaken en AgentschapNL.

Wethouder Hercules: "Elektrisch vervoer draagt bij aan onze ambitie om in 2020 duurzaam in onze energiebehoefte te voorzien. Texel heeft de meeste oplaadpunten per inwoner, die ook zichtbaar zijn voor een miljoen toeristen per jaar. Ik zie deze nominatie als een mooie opsteker voor de gemeente, Texelse ondernemers, TexelEnergie en ook bewoners die gebruik maken van een elektrische (deel)auto!"

De gemeente die elektrisch rijden in 2012 het meest heeft gestimuleerd, ontvangt de zogenaamde E-Award. 51 Gemeenten doen mee aan de wedstrijd en de jury heeft deze week de 9 genomineerden bekend gemaakt: Amsterdam, Enschede, 's Hertogenbosch, Hoorn, Rotterdam, Texel, Tytsjerksteradiel, Utrecht en Zaanstad.

Op 28 maart 2013 presenteren deze gemeenten hun inzending aan de jury. Deze bestaat uit Joost Helms (Klimaatambassadeur Duurzame Mobiliteit en wethouder van de gemeente Eindhoven), Marijke van Haaren (Voorzitter Taskforce Formule-E team) en Marko Hekkert (Hoogleraar Innovatiewetenschappen, Universiteit Utrecht). Uitgangspunt zijn de maatregelen die de gemeenten in 2012 hebben genomen om het elektrisch rijden versneld in te voeren. De jury zal letten op kwantitatieve gegevens zoals laadpunten en eigen wagenpark van de gemeenten, inspirerende en creatieve initiatieven en communicatie over elektrisch rijden. De winnaar wordt bekend gemaakt op het congres van het Formule-E team op 30 mei 2013.

Kijk voor meer informatie over de E-Award op www.e-award.nl (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl