Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 05 april 2013 Impuls voor elektrisch vervoer in Noord-Holland: subsidiemogelijkheid snelladers langs provinciale wegen

In 2012 startte de provincie Noord-Holland met vier projecten op het gebied van elektrisch vervoer.

Eén daarvan is het realiseren van een dekkend netwerk van snellaadstations langs de Noord-Hollandse provinciale wegen. Door het openstellen van een subsidieregeling willen Gedeputeerde Staten bedrijven daartoe stimuleren.

Met de "Uitvoeringsregeling subsidie SnelladenNoord-Holland 2013" stellen Gedeputeerde Staten € 120.000,- beschikbaar voor het realiseren van snelladers voor elektrische voertuigen in Noord-Holland. De reden van een stimulans via een subsidieregeling is om te zien of marktpartijen ook kunnen worden geïnteresseerd voor installatie van snelladers op onze provinciale wegen, de zogenaamde secundaire wegen. Een deel van deze subsidie wordt verkregen uit het Europese Interreg programma E-mobility waarbij 11 regio's in 7 landen samenwerken om elektrisch vervoer te stimuleren.

Netwerk van snellaadstations

Op dit moment is in Nederland al een aantal snellaadstations gerealiseerd. Dat is echter nog niet voldoende om de ambitie om internationaal te reizen met een elektrische auto te realiseren. De provincie gaat daarom kijken hoe een 'dekkend netwerk' kan ontstaan. Deze subsidiemogelijkheid is daar een stap in.

De subsidie is gericht op het aanschaffen, installeren en onderhouden van snellaadpunten in Noord-Holland, buiten de gemeente Amsterdam Snellaadpunten verschillen van de normale laadpunten omdat ze, afhankelijk van het aangesloten vermogen in 25-40 minuten elektrische auto's tot 80% vol kunnen laden, tegenover de zogenaamde laadpalen die dit in 3-4 uur doen.

De volledige informatie over de "Uitvoeringsregeling subsidie Snelladen Noord-Holland 2013" en over de wijze waarop het subsidieproces verloopt, is te vinden via het Digitaal Loket, op www.noord-holland.nl onder subsidies.

Elektrisch vervoer

Elektrische auto's vragen om een nieuw soort infrastructuur. De grootste uitdaging zit in het zorgen voor een dekkende oplaadinfrastructuur, via zowel langzaam laders, ook wel laadpalen genoemd en via snelladers. Snelladers zijn bedoeld om onderweg in een beperkte tijd te kunnen bijladen en vergroten hiermee de straal (afstand) van elektrische voertuigen.

Binnen het programma Interreg worden door partijen de eerste ervaringen en successen gedeeld. Dit moet leiden tot effectief Europees beleid op het gebied van elektrisch vervoer. Elektrisch vervoer wordt vooral gepromoot omdat het de luchtkwaliteit in stedelijk gebieden kan verbeteren en om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl