Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 23 april 2013 Baggerwerkzaamheden Westfriesche Vaart afgerond

De provincie Noord-Holland heeft de baggerwerkzaamheden in de Westfriesche Vaart afgerond.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de Westfriesche Vaart, met een totale lengte van 15 km, weer op de gewenste diepte en breedte te brengen. In de Westfriesche Vaart is een sliblaag variërend van 0,5 tot 1 meter weggehaald.

Planning

Het project is volgens planning opgeleverd. De aannemer startte de baggerwerkzaamheden bij de Westfriesche sluis en baggerde in 2012 via Middenmeer tot aan de Overlekersluis te Medemblik. Hierdoor is de doorvaarbaarheid en doorstroming verbeterd.

Afzet bagger

De vrijkomende baggerspecie is verwerkt in weilanddepots in de directe omgeving van de Westfriesche Vaart. Dit past in de duurzaamheidsgedachte van de provincie Noord-Holland.

Omgeving

Door goede afspraken te maken met de gemeente, omliggende bedrijven, eigenaren van boten en steigers en de sluiswachters is het project naar wens verlopen. De provincie Noord-Holland spreekt haar dank uit naar omwonenden, bedrijven en belanghebbenden voor het begrip en de medewerking het afgelopen jaar.

Informatie

Op de pagina baggerwerkzaamheden staat meer informatie over het baggeren van de Westfriesche Vaart. Voor antwoorden op uw vragen kunt u ook contact opnemen met de provincie Noord-Holland via (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl