Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 21 mei 2013 Provincie Noord-Holland subsidieert veiliger verkeersgedrag

Om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en ze daarmee om te leren gaan, subsidieert de provincie Noord-Holland 36 verkeersveiligheidsprojecten van Hollands Kroon tot Hilversum. De provincie stelt hier ruim € 1 miljoen voor beschikbaar.

De projecten variëren van verkeerslessen tot theatervoorstellingen. Bij het project Roadsense nemen jongeren zelf plaats achter het stuur en op de Verkeersmarkt is het onder andere mogelijk je reactie te testen. Daarnaast worden er interactieve verkeersquizzen gemaakt over de lokale schoolroutes, ongelukken door scholieren gereconstrueerd en worden er gesprekken tussen jongeren en verkeersslachtoffers georganiseerd.

De provincie heeft een taak in het verbeteren van de verkeersveiligheid: niet alleen in technische zin, maar ook door voorlichting en bewustwording. De provincie richt zich daarbij vooral op verkeersgedrag en bewustwording bij jongeren.

Projecten in de Kop van Noord-Holland:

Een complete lijst van toegekende subsidies is te vinden op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl