Verkeer & Vervoer: 24 mei 2013 Elektrische laadpalen, aanwinst voor Schagen

Bestuurders van elektrische auto's kunnen in Schagen gratis elektriciteit 'tanken'. Op 9 locaties in de gemeente zijn oplaadpalen geplaatst.

De HVC (Huisvuilcentrale) heeft de elektrische palen beschikbaar gesteld. Op deze manier helpt de HVC de gemeente als aandeelhouder bij het realiseren van haar beleidsdoelstellingen, zoals opgenomen in het Klimaat Uitvoeringsprogramma.

Onderdeel hiervan is het stimuleren van de aanschaf en het gebruik van elektrische auto's door het ondersteunen van de realisatie van oplaadpunten.

Op 14 mei 2013 om 14.00 uur is door wethouder Sigge van der Veek de laadpaal, gevestigd aan Kerkepad in Schagen (naast het gemeentehuis), als eerste officieel in gebruik genomen.

De voor de laadpalen speciaal gereserveerde parkeerplaatsen bevinden zich aan het Kerkepad, de Hofstraat en de Langestraat in Schagen, de Spreeuwendijk in Callantsoog, de Duinweg in Groote Keeten, de Zeeweg in St. Maartenszee, de Doorbraak in Warmenhuizen, de Dorpsstraat in Tuitjenhorn en de Dorpsstraat in Dirkshorn.

De parkeerplaatsen zullen herkenbaar zijn aan verkeersborden met een onderbord met de tekst 'uitsluitend laden elektrische voertuigen'. Elektrische voertuigen mogen hier voor langere tijd parkeren. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl