Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 24 mei 2013 Elektrische laadpalen, aanwinst voor Schagen

Bestuurders van elektrische auto's kunnen in Schagen gratis elektriciteit 'tanken'. Op 9 locaties in de gemeente zijn oplaadpalen geplaatst.

De HVC (Huisvuilcentrale) heeft de elektrische palen beschikbaar gesteld. Op deze manier helpt de HVC de gemeente als aandeelhouder bij het realiseren van haar beleidsdoelstellingen, zoals opgenomen in het Klimaat Uitvoeringsprogramma.

Onderdeel hiervan is het stimuleren van de aanschaf en het gebruik van elektrische auto's door het ondersteunen van de realisatie van oplaadpunten.

Op 14 mei 2013 om 14.00 uur is door wethouder Sigge van der Veek de laadpaal, gevestigd aan Kerkepad in Schagen (naast het gemeentehuis), als eerste officieel in gebruik genomen.

De voor de laadpalen speciaal gereserveerde parkeerplaatsen bevinden zich aan het Kerkepad, de Hofstraat en de Langestraat in Schagen, de Spreeuwendijk in Callantsoog, de Duinweg in Groote Keeten, de Zeeweg in St. Maartenszee, de Doorbraak in Warmenhuizen, de Dorpsstraat in Tuitjenhorn en de Dorpsstraat in Dirkshorn.

De parkeerplaatsen zullen herkenbaar zijn aan verkeersborden met een onderbord met de tekst 'uitsluitend laden elektrische voertuigen'. Elektrische voertuigen mogen hier voor langere tijd parkeren. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl