Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 27 mei 2013 Wegenverordening HHNK 2013 vastgesteld

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier beheert een groot aantal wegen. Regels over de instandhouding en het gebruik van deze wegen waren tot voor kort opgenomen in de provinciale Wegenverordening Noord-Holland. Maar deze wegenverordening was verouderd en onoverzichtelijk.

Mede op verzoek van HHNK heeft de provincie de provinciale wegenverordening gemoderniseerd. Een belangrijke wijziging daarbij is dat de inmiddels vastgestelde provinciale wegenverordening alleen nog van toepassing is op wegen die bij de provincie in beheer zijn. Wij moesten daarom voor onze wegen een eigen wegenverordening vaststellen. Dat heeft ons bestuur op 15 mei 2013 gedaan. De nieuwe Wegenverordening HHNK 2013 is met ingang van 25 mei 2013 in werking getreden.

Vergunningen, algemene regels en projectplan

Hoewel de verbodsbepalingen in de nieuwe wegenverordening anders zijn geformuleerd dan in de provinciale wegenverordening, is er geen sprake van inhoudelijke wijziging van de verboden en vermindering of uitbreiding van vergunningplichtige activiteiten. We streven ernaar vergunningen zoveel mogelijk te vervangen door algemene regels. De verordening biedt ons de mogelijkheid om bepaalde werken of werkzaamheden toe te staan op basis van algemene regels, al dan niet in combinatie met een meldingsplicht. Deze algemene regels moeten nog worden uitgewerkt.

De verordening bevat verder de verplichting om voor de aanleg of wijziging van een weg door of in opdracht van HHNK een projectplan vast te stellen. Een soortgelijk projectplan is op grond van de Waterwet ook nodig voor de aanleg of wijziging van waterstaatswerken, zoals waterkeringen, waterlopen en ondersteunende kunstwerken. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl