Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 04 juni 2013 Texel ontvangt eervolle vermelding elektrisch vervoer

Van de in totaal 51 gemeenten die meededen voor de E-Award - een wedstrijd onder gemeenten voor het stimuleren van elektrisch rijden - ontving Texel een eervolle vermelding. Inspirerende initiatieven zoals elektrische deelauto's, veel aandacht voor elektrisch (fiets)vervoer voor toeristen en de komst van 40 laadpunten in 2012, zijn hier debet aan.

Wethouder Hercules: "Het is altijd goed om de spiegel voorgehouden te krijgen. De eervolle vermelding beschouw ik dan ook als een aanmoediging voor de 'elektrische' weg die we ingestoken zijn."

Zoveel mogelijk versnelling rond elektrisch rijden, dat was het criterium voor deze E-Award wedstrijd. De wedstrijd is een initiatief van Natuur & Milieu in samenwerking met Stichting e-laad, het Formule-E team, het Ministerie van Economische Zaken en AgentschapNL. De prijs heeft betrekking op de gemeente die in 2012 het meest bereikt heeft op het stimuleren van elektrisch vervoer.

Texel behoorde tot de negen genomineerde gemeenten (van de in totaal 51 deelnemende gemeenten) samen met: Amsterdam, Enschede, 's-Hertogenbosch, Hoorn, Rotterdam, Tytsjerksteradiel, Utrecht en Zaanstad. 's-Hertogenbosch is de trotse winnaar van de E-Award geworden vanwege de pragmatische aanpak, haar publiekprivate samenwerking en het lerende aspect bij elke activiteit dat zij onderneemt. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl