Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 13 juni 2013 Plaatsing eerste 200 nieuwe oplaadpunten in Noord-Holland door Nuon/Heijmans

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Om aan de toenemende vraag naar elektrische oplaadpunten in de provincies Noord-Holland en Flevoland te voldoen heeft MRA Elektrisch een aanbesteding gedaan voor 200 openbare oplaadpunten.

1.000 oplaadpunten voor elektrische auto's in de Metropoolregio Amsterdam

De combinatie Nuon/Heijmans is geselecteerd voor de plaatsing, beheer en exploitatie van de oplaadpalen en het leveren van groene stroom aan gebruikers voor een periode van drie jaar. In juni 2013 worden de eerste palen geplaatst. Het is de opmaat voor 1.000 oplaadpunten voor de regio.

Meer oplaadpunten zijn nodig

De groei van elektrische auto's neemt in Nederland gestaag toe. Er rijden op dit moment 9.000 voertuigen rond en dit jaar komen er nog eens 8.000 nieuwe voertuigen bij. Veel gemeenten in de Amsterdamse metropoolregio hebben aanvragen van bewoners en bedrijven die voor het laden van hun elektrische auto op korte termijn een openbaar oplaadpunt nodig hebben. Het is voor individuele gemeenten meestal geen optie om zelf de oplaadpalen te realiseren. Uitzondering is de gemeente Amsterdam die al met een eigen aanbesteding in hun oplaadpunten voorziet.

Gezamenlijke financiering oplaadpunten

Om op korte termijn aan de toenemende vraag naar oplaadpunten in de gemeenten in de metropoolregio Amsterdam te voldoen heeft MRA Elektrisch een aanbesteding gedaan voor 200 oplaadpunten. Nuon/Heijmans is geselecteerd omdat zij de financieel meest aantrekkelijke aanbieding hebben gedaan. De oplaadpalen worden mogelijk gemaakt door gezamenlijke financiering van het rijk, de provincies Noord-Holland en Flevoland, de stadsregio Amsterdam en marktpartijen.

Dit is de eerste keer dat overheden en markt door middel van gezamenlijke financiering zorgen voor nieuwe laadpunten. Zo wordt het voor gemeenten eenvoudig en betaalbaar om palen te plaatsen en kan de groei van elektrische auto's worden gefaciliteerd. Het model is ook toe te passen voor andere regio's en daar is al veel belangstelling voor .

Aanvullend wordt in de loop van 2013 een Europese aanbesteding georganiseerd voor 800 oplaadpunten. Met in totaal 1.000 oplaadpunten kan de komende jaren worden voldaan aan de vraag naar palen in de provincies Noord-Holland en Flevoland.

Meer informatie:

Christine van 't Hull, metropoolregio Amsterdam Elektrisch, tel. 06 519 141 35

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl