Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 18 juni 2013 Verkeersmaatregelen rond Sail Den Helder 2013

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Hoewel bezoekers van Sail 2013 wordt aangeraden met het openbaar vervoer te komen, zullen veel bezoekers toch de auto nemen. De verwachte verkeersdrukte en het gebrek aan parkeerplaatsen vraagt om een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen.

Wanneer?

Sommige maatregelen gelden alleen tijdens het evenement, andere ook een aantal dagen daarvoor en daarna. Dit is nodig vanwege de op- en afbouw van het evenement. In het verkeersplan is geprobeerd zo min mogelijk wegen echt af te sluiten en - als ze toch nodig zijn - deze zo kort mogelijk te laten duren.

Hieronder leest u de algemene maatregelen. Kijk voor meer informatie op www.saildenhelder.nl of neem contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente via telefoonnummer 140223.

Wegsleepregeling

Alle maatregelen worden ondersteund door de wegsleepregeling in onze stad.

Extra fietsenstallingen

Er komen op verschillende plaatsen nabij het evenemententerrein extra fietsenstallingen.

Parkeerplaatsen voor mindervaliden

In de buurt van het Marinemuseum, op Willemsoord en op het haventerein van de Koninklijke Marine zijn tijdens het evenement parkeerplaatsen beschikbaar voor mindervaliden. Alleen voertuigen met het bekende mindervalidenvignet worden toegelaten. Tijdens de Parade of Sail op zondag 23 juni 2013 kunnen mindervaliden volgens de normale spelregels gebruik maken van de parkeerplaatsen op de uitkijkpunten op de dijk, deze worden echter niet specifiek voor hen gereserveerd.

Hoofdgracht

Op de Hoofdgracht, vanaf de kruising met de Kanaalweg/Westgracht, wordt aangegeven dat doorgaand verkeer gestremd is. Hier geldt een maximum snelheid van 15 km/h (stapvoets). Alleen bestemmingsverkeer wordt toegelaten.

Het Nieuwe Diep

Het Nieuwe Diep, de weg langs de Buitenhaven, is tussen de Moormanbrug en de TESO-haven onderdeel van het evenementengebied. Veel drukte dus van wandelaars en fietsers. Tegelijkertijd gaat de bedrijvigheid aan en rondom Het Nieuwe Diep tijdens het evenement gewoon door en er wonen ook mensen. Volledig afsluiten van de weg voor verkeer kan dus niet.

We willen de veiligheid van bezoekers, maar ook de bereikbaarheid van bedrijven en woningen, zo goed mogelijk waarborgen. Daarom is Het Nieuwe Diep tussen de Moormanbrug en de Bevesierweg (de weg naar het Harssensschiereiland) van donderdag tot en met zondag tussen 09.30 en 23.30 afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer wordt doorgelaten vanaf de Havenweg of de Hoofdgracht. Aan beide kanten van Het Nieuwe Diep staan verkeersregelaars om alles in goede banen te geleiden. Er geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur. Op het gedeelte van Het Nieuwe Diep tussen de Havenweg en de Koopvaardersschutsluizen gelden geen bijzondere maatregelen. Wél is duidelijk dat het ook hier wat inschikken wordt met parkeren en verkeer.

Moormanbrug

Deze verbinding tussen Het Nieuwe Diep en het evenementengebied op het Nieuwe Haventerrein is tijdens het evenement grote delen van de dag alleen toegankelijk voor (brom)fietsers, voetgangers en pendelbussen. Regulier autoverkeer van en naar de Nieuwe Haven loopt die dagen via de Oostoeverweg en Zuidpoort.

Trailerhelling Westoever

Tijdens het evenement zal er behoefte zijn aan een trailerhelling voor particulieren met vaartuigen op een trailer. Hiervoor kan de trailerhelling Westoever worden gebruikt. Ter plaatse is parkeerruimte voor een beperkt aantal voertuigen.

Verkeer naar en van Texel

Verkeer richting Texel wordt tijdens Sail Den Helder 2013 omgeleid via de Ravelijnweg, Waddenzeestraat, Marsdiepstraat, Middenweg, Polderweg, Prins Hendriklaan en Kanaalweg. Verkeer van Texel wordt onder begeleiding van politie in blokken Den Helder uitgeleid.

Bestemmingsverkeer Den Helder

Verkeer naar Den Helder wordt met borden Den Helder in geleid via de Ravelijnweg.

Weststraat: tijdelijke afsluiting zaterdag 22 juni

Zaterdag 22 juni 2013 trekt de zogeheten Crew Parade, een optocht van de scheepsbemanningen, als een feestelijk en kleurrijk lint vanaf Willemsoord door de binnenstad en weer terug. Deze Crew Parade vertrekt om 14.00 uur vanaf Willemsoord. Bij vertrek wordt de Weststraat overgestoken, waarna de Parade door de binnenstad trekt. De Weststraat is gedurende het oversteken afgesloten. Ook loopt de Crew Parade gedeeltelijk over de Polderweg. Ook die is op dat moment even afgesloten. Na de tocht door de binnenstad keert de Crew Parade weer terug naar Willemsoord. Hierbij wordt wederom de Weststraat overgestoken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl