Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 18 juni 2013 Feestelijke opening knooppunt N242-N241 op 28 juni 2013

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De werkzaamheden aan het knooppunt N242-N241 zijn zo goed als afgerond. Tijdens de weekendafsluiting van 7 tot en met 10 juni 2013 zijn de fietsstraat en de tunnel voor langzaam verkeer afgebouwd.

Na enige afrondende werkzaamheden wordt het knooppunt op 28 juni 2013 officieel geopend door Elisabeth Post, gedeputeerde Wegen, Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland. Bewoners en bedrijven uit de directe omgeving, bestuurders, ambtenaren, de aannemer en overige betrokkenen zijn uitgenodigd de feestelijke opening bij te wonen.

Het betreft niet alleen de viering van de afronding van het project. De provincie Noord-Holland wil met name ook de omgeving bedanken voor het begrip dat is opgebracht voor de langdurige hinder die is ontstaan door de werkzaamheden.

Geheugenspoor

Naast de opening van het nieuwe knooppunt vindt ook de opening van kunstwerk Geheugenspoor plaats. Het ontwerp van kunstenaar Paul de Kort in samenwerking met Parklaan landschapsarchitecten benadrukt de cultuurhistorische waarde van de omgeving en het omliggende landschap. Het kunstwerk maakt het 19e eeuwse jaagpad langs de 'Ring Sloot van de Heer Hugo Waard' als een geheugenspoor opnieuw zichtbaar en beleefbaar. Het Geheugenspoor is een initiatief van de provincie Noord-Holland en tot stand gekomen in samenwerking met de Cultuurcompagnie.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl