Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 09 juli 2013 Verkeersomleiding bij kruising N242-Zuidtangent-Broekerweg Heerhugowaard van 15 juli t/m 25 augustus 2013

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Vanwege wegwerkzaamheden komt er een tijdelijke verkeersomleiding ter hoogte van de kruising N242-Zuidtangent- Broekerweg in Heerhugowaard.

Dit gebeurt vanaf maandag 15 juli 2013 tot en met zondag 25 augustus 2013. Het verkeer zal hiervan hinder ondervinden. Het busverkeer rijdt een alternatieve route. Broek op Langedijk blijft bereikbaar.

De provincie richt de kruising van de N242 met de Zuidtangent en Broekerweg opnieuw in. Er komen meer opstelstroken voor het autoverkeer en er worden twee tunnels voor langzaam verkeer ((brom)fietsers en voetgangers) gebouwd; een tunnel onder de Broekerweg en een tunnel onder de N242. De provincie verbreedt de huidige twee rijstroken vanaf het spoorviaduct tot aan de Westdijk en vernieuwt het fietspad. De aanleg van de fietstunnels bevordert de doorstroming en maakt de kruising veiliger. De herinrichting van de kruising is naar verwachting eind november 2013 van dit jaar gereed.

Omleiding autoverkeer

Doorgaand verkeer wordt geadviseerd via de Nollenweg (N508), Schagerweg (N245), Provincialeweg (N504) en vice versa te rijden. Voor het lokale verkeer is een ?verkeersplein? om Hotel Restaurant Jules aangelegd. Het verkeer rijdt hierdoor gedeeltelijk over de Zuidtangent, Gildestraat naar de N242 (Westerweg) en vice versa. Er geldt een snelheidslimiet van 50 km/h.

In de nacht van zondag 14 juli 2013 wordt de omleiding ingesteld. De weg ter hoogte van de kruising N242-Zuidtangent-Broekerweg wordt afgesloten en het ?verkeersplein? wordt opengesteld als omleidingsroute.

Omleiding openbaar vervoer

De bushaltes op de N242 (Westerweg) nabij de kruising zijn buiten gebruik tijdens de herinrichting van de kruising. De busroute wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Industriestraat. Een tijdelijke bushalte bevindt zich ter hoogte van het station Heerhugowaard. Kijk voor meer informatie over buslijn 350 en 351 op www.arriva.nl en voor buslijn 160 op www.connexxion.nl.

Omleiding (brom)fietsers

Begin juli 2013 zijn het fietspad langs de N242 tussen het spoorviaduct en de Westdijk/ Stationsweg en het fietspad langs de Broekerweg afgesloten.

(Brom)fietsers worden omgeleid via de Westdijk, dat deels is voorzien van een nieuw fietspad langs het kanaal Alkmaar-Kolhorn. De omleiding voor (brom)fietsers is tot eind september 2013 van kracht.

Meer informatie

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, 0800- 0200600 (gratis). De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.infoN242.nl (Zuidtangent-Broekerweg) en .

De werkzaamheden aan de kruising N242-Zuidtangent-Broekerweg zijn onderdeel van de herinrichting en groot onderhoud aan de N242. De provincie heeft hiermee als doel de leefbaarheid, doorstroming en verkeersveiligheid op diverse knooppunten op de N242 te verbeteren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl