Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 10 juli 2013 Situatie Afsluitdijk zeker tot maandag 15 juli 2013 ongewijzigd (defecte draaibrug over de Lorentzsluizen)

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het verkeer op de Afsluitdijk ondervindt zeker tot maandag 15 juli 2013 hinder van de defecte draaibrug over de Lorentzsluizen. Deze week verrichten monteurs reparaties aan de brug. Zo worden lagers vervangen en hydraulische systemen doorgemeten. Ook vinden in de nachtelijke uren metingen plaats naar eventuele vervorming van de brug.

Metingen

Als de reparaties volgens plan verlopen en ook uit de metingen blijkt dat geen sprake is van vervorming van de brug, dan functioneert deze naar verwachting maandag 15 juli 2013 weer normaal. Het wegverkeer kan dan in beide richtingen aan de Friese kant van de Afsluitdijk weer gewoon gebruik maken van twee rijstroken Wanneer de resultaten van de metingen slecht uitpakken, dan duurt het langer voor alles weer normaal is. Als gevolg van de werkzaamheden ondervindt ook het scheepvaartverkeer deze week hinder.

Schippers

Schippers kunnen tot zeker maandag alleen gebruik maken van de oostelijke doorgang van de brug bij de Lorentzsluizen. De draaibrug over de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand kan sinds zaterdagmiddag niet meer dicht. Het verkeer uit Noord-Holland wordt over een rijstrook aan de andere kant van de weg geleid, zodat Friesland wel gewoon bereikbaar is. Gevolg is wel dat het verkeer bij Kornwerderzand in beide richtingen over enkele honderden meters maar één rijstrook tot zijn beschikking heeft. Dat leidt af en toe tot enige vertraging, maar heeft nog niet tot grote problemen geleid. Het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand is ondanks het defect aan de brug gewoon bereikbaar voor bezoeker.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl