Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 16 september 2013 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland versoberen dienstvervoer

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen naar een efficiëntere dienstverlening voor GS-vervoer met chauffeurs. Om dat te bereiken hebben GS een aantal aanbevelingen overgenomen uit een onderzoek naar dienstvervoer in Noord-Holland en een benchmarkonderzoek naar het dienstvervoer bij andere provincies.

In de nieuwe situatie gaat de provincie Noord-Holland van zeven naar drie dienstauto’s en van acht chauffeurs naar vier. De maatregelen kunnen op termijn een besparing opleveren van rond de € 426.000 per jaar.

Gedeputeerde Staten vinden het belangrijk om voor de uitvoering van hun werk zoveel mogelijk op locatie te zijn in Noord-Holland. Zij maken daarvoor veel dienstreizen, onder meer voor overleggen met lokale en landelijke bestuurders en organisaties en voor het afleggen van werkbezoeken. De dienstauto fungeert daarbij als kantoor en stelt gedeputeerden in staat om tijdens dienstreizen vertrouwelijke stukken te lezen en vertrouwelijk (telefonisch) te overleggen.

De centrale vraag in het onderzoek was hoe het vervoer van de leden van GS zodanig kan worden ingericht dat GS hun werkzaamheden veilig en efficiënt kunnen uitvoeren, waarbij wordt voldaan aan het naleven van de wet- en regelgeving en het vervoer kan worden uitgevoerd tegen structureel lagere kosten. Het rapport constateerde onder meer een aantal piekmomenten in de vervoersvraag en dat aanpassingen in afspraken met chauffeurs zou kunnen leiden tot een meer efficiënte inroostering van chauffeurs en voertuigen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl