Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 17 september 2013 Gemaal en fietspad Burgerbrug geopend

Burgerbrug is een nieuw gemaal en een fietspad rijker. Het gloednieuwe gemaal AB langs de Grote Sloot zorgt voor droge voeten in de omliggende polders en met het nieuwe fietspad langs de Burgerweg is een aaneengesloten fietsroute tussen Burgerbrug en Tuitjenhorn ontstaan.

Voorafgaand aan de opening op 12 september 2013 van het gemaal kregen leerlingen van de St.

Josephschool uit Burgerburg les over wat er komt kijken om veilig in onze Noord-Hollandse badkuip te wonen. Aan de totstandkoming van het gemaal ging een intensief omgevingsproces vooraf, waar agrariër Peter Blaauboer uit Burgerbrug een grote rol in heeft gespeeld. Hij werd door bestuurder Kees Stam in het zonnetje gezet. Daarna fietste het hele gezelschap van leerlingen, bestuurders en genodigden naar het nieuwe fietspad voor de feestelijke opening.

Gemaal en fietspad Burgerbrug geopend 2013
Opening van het fietspad. Foto: © Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Droge voeten

Het nieuwe gemaal aan de Grote Sloot staat op de plek van het oude gemaal en heeft ook de functie overgenomen van het gemaal aan de Burgerweg. Het gemaal maakt deel uit van een pakket aan maatregelen dat we nemen om wateroverlast te voorkomen, zoals de aanleg van waterbergingen en het verbreden van sloten.

Fietspad nu helemaal klaar

Tijdens wegwerkzaamheden in 2010 is het eerste deel van het fietspad gerealiseerd tot aan het gemaal halverwege de Burgerweg. Om het tweede deel van het fietspad aan te leggen leek een dure brugconstructie nodig over de uitmaalsloot van het gemaal. Nu het gemaal en de bijbehorende uitmaalsloot sinds dit jaar niet meer in gebruik zijn, kon het fietspad eenvoudig worden doorgetrokken naar het Zwanenplein. Van het fietspad zullen vooral veel schoolgaande jongeren gebruik maken. Het fietspad is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl