Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 27 september 2013 Klei op de weg - controle tot en met februari 2014

HHNK logoBron: HHNK - Voor veel landbouwbedrijven is de oogsttijd begonnen. Tijdens oogst-werkzaamheden komt er via de profielbanden van de landbouwvoertuigen vaak modder op de openbare weg terecht. Dit kan gevaarlijke situaties voor het verkeer opleveren.

klei op de weg

Hoewel agrariërs en loonbedrijven hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen wegen toch vervuild raken. Het plaatsen van waarschuwingsborden door deze bedrijven is daarom zeer belangrijk. Om onveilige verkeerssituaties te voorkomen controleren we hier in deze periode extra op.

In de maanden oktober 2013 tot en met februari 2014 controleren onze [HHNK] beheerders de wegen intensief op wegvervuiling. Ook zullen zij agrariërs en loonbedrijven hier preventief over informeren. Vervuilers worden opgespoord en gevraagd de klei alsnog op te ruimen. Het schoonmaken gebeurt met bezems of een veegwagen en eventueel water onder hoge druk. Als de vervuiler verzuimt om de weg schoon te maken, ruimen wij de klei op en brengen de kosten daarvan bij de betreffende vervuiler in rekening. Ook kan de politie proces-verbaal tegen de vervuiler opmaken.

Wij zijn de grootste wegbeheerder van Noord-Holland met ruim 1.400 kilometer wegen in beheer, voornamelijk in landelijk gebied. Als beheerder zijn we verantwoordelijk voor veilige en goed berijdbare wegen. Daarom vragen we agrariërs en loonbedrijven om te allen tijde, maar speciaal tijdens de oogstwerkzaamheden, de wegen schoon te houden in het belang van de verkeersveiligheid. Ook dienen zij medeweggebruikers te waarschuwen voor gevaarlijke situaties door op de juiste manier borden te plaatsen. Kijk op hhnk.nl/kleiopdeweg voor meer informatie. Zo houden we onze wegen veilig en berijdbaar.

Meldingen van gevaarlijk situaties met klei op de weg kunnen worden doorgegeven aan het Klanten Contact Centrum van het hoogheemraadschap via telefoonnummer 072 - 582 8282.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl