Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 22 november 2013 Verkeerslichten bij oversteek Ten Anker eind november 2013 geplaatst (Den Helder)

Op maandag 25 en dinsdag 26 november 2013 worden de verkeerslichten, bij de oversteek bij Ten Anker aan de Timorlaan, geplaatst. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van bewoners van Ten Anker en omwonenden in vervulling. Op 26 november 2013 gaat het licht vervolgens op groen voor de voetgangers.

Drukke weg

Al vaker is de oversteek bij Ten Anker onderwerp van gesprek geweest. Hoewel de oversteek voldoet aan alle wettelijke voorschriften, wordt deze als onveilig ervaren. De Timorlaan is een drukke weg en hier wordt vaak vlot doorgereden.

Mogelijk speelt dit mee in de bereidheid van automobilisten om te stoppen voor mensen die hier willen oversteken.

Discussie

De discussie over het al dan niet plaatsen van verkeerslichten bij deze oversteek speelde weer op bij de verlening van de bouwvergunning van het Lyceumhof. De heer Greijdanus heeft hier, als vertegenwoordiger van Ten Anker, aandacht voor gevraagd. Een vragenronde bij de bewoners van Ten Anker leverde hem binnen de kortste keren meer dan 100 positieve reacties op.

Besluit

De commissie Stadsontwikkeling en Beheer heeft vervolgens besloten om bij deze oversteek oversteeklichten te laten plaatsen. Wethouder Den Dulk: "Ik ben blij dat op deze wijze invulling gegeven kan worden aan de wens van de bewoners van Ten Anker en dat men hier veilig kan oversteken."

Overlast tijdens de werkzaamheden

Inmiddels zijn er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het verplaatsen van enkele lichtmasten. Hierdoor is op het trottoir ruimte gemaakt om de masten voor de verkeerslichten te plaatsen. Tijdens de graafwerkzaamheden voor de plaatsing van de verkeerslichten zal men, naar verwachting, geen gebruik kunnen maken van het zebrapad. Op dinsdag 26 november 2013 worden de masten geplaatst en aangesloten en is het systeem aan het eind van de dag operationeel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl