Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 26 november 2013 Nieuwe fietstunnels onder N242 en Broekerweg in Heerhugowaard binnenkort in gebruik

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland stelt op 30 november 2013 de nieuwe fietstunnel onder de N242 (Westerweg) ter hoogte van de kruising met de Zuidtangent en de Broekerweg open.

Hierdoor kunnen (brom)fietsers en voetgangers op een veiligere manier de N242 kruisen. De tijdelijke fietsoversteek tussen de Westdijk en de Stationsweg wordt dan opgeheven. De nieuwe fietstunnel onder de Broekerweg wordt op 21 december 2013 opengesteld, mits de weersomstandigheden dat toelaten.

Complexe werkzaamheden

Het bouwen van de betonnen constructies van en naar de fietstunnels blijkt complexer dan vooraf werd aangenomen. Daardoor is meer tijd nodig voor het afbouwen van de tunnels. In verband met de grote stroom fietsers tussen Langedijk en Heerhugowaard is prioriteit gegeven aan de fietstunnel onder de N242.

Fietstunnel N242

De nieuwe fietstunnel onder de N242 en het fietspad langs de Broekerweg worden op zaterdag 30 november 2013 opengesteld. De werkzaamheden aan de tunnel zijn dan echter nog niet afgerond. Door het plaatsen van bouwhekken in de tunnel kan het werk ook na de openstelling worden voortgezet. In verband met de veiligheid kan het voorkomen dat tijdelijke verkeersstops nodig zijn. Dit kan voor een kleine vertraging zorgen.

De fietstunnel onder de Broekerweg en het fietspad langs de N242 tussen de Westdijk en het spoorviaduct zijn dan nog niet opengesteld. (Brom)fietsers kunnen gebruik blijven maken van de huidige omleiding via de Westdijk en de Broekerweg.

Fietstunnel Broekerweg

De nieuwe fietstunnel onder de Broekerweg en het fietspad langs de N242 tussen de tunnel en de Westdijk worden op zaterdag 21 december 2013 opengesteld, mits slechte weersomstandigheden niet voor oponthoud zorgen. Het fietspad langs de N242 tussen de tunnel en het spoorviaduct wordt naar verwachting rond februari/maart 2014 in gebruik genomen. Hetzelfde geldt voor de bushaltes langs de N242. Tot die tijd blijven de tijdelijke haltes in de Industriestraat beschikbaar.

Meer informatie

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, 0800- 0200600 (gratis). De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.infoN242.nl (N242-Zuidtangent-Broekerweg) en Twitter ().

De werkzaamheden aan de kruising N242-Zuidtangent-Broekerweg zijn onderdeel van de herinrichting en groot onderhoud aan de N242. De provincie heeft hiermee als doel de leefbaarheid, doorstroming en verkeersveiligheid op diverse knooppunten van de N242 te verbeteren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl