Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 10 december 2013 Routes van strooiwagens Den Helder in kaart

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Welke wegen HVC precies strooit in de gemeente Den Helder staat aangegeven op plattegronden per wijk. Op deze kaarten staat ook aangegeven welke fietspaden worden gestrooid. De fietspaden die niet op deze kaart zijn ingekleurd worden nooit gestrooid. De kaarten kunt u op www.denhelder.nl downloaden. U kunt de kaarten vanaf komende maandag ook inzien bij het Klantcontactcentrum in het stadhuis.

Pas strooien als het glad is

De strooiploegen gaan op pad gaan als het al (bijna) glad is. De ploegen strooien namelijk met droog materiaal, dat alleen blijft liggen als het zich aan nattigheid zoals sneeuw of hagel kan hechten. Vooraf strooien op een droog wegdek heeft geen zin: het zoutmengsel waait weg.

Strooiplan

Zodra gladheid optreedt gaan de strooi-auto's op pad. Allereerst zijn de busroutes en de belangrijkste noord-zuid en oost-west-verbindingen aan de beurt.

Daarna volgen de wijkontsluitingswegen. Gelijktijdig met de wegen nemen de gladheidsbestrijders ook de aanliggende fietspaden en andere belangrijke fietsverbindingen onder handen. Bij een 'redelijke' hoeveelheid sneeuwval of opvriezing zijn bovenstaande wegen en paden (over een totale lengte van 180 km) binnen drie uur allemaal gestrooid. Alleen bij overmatige sneeuwval wordt (overdag) handmatig gestrooid bij onder meer abri's, oversteekplaatsen, bruggen, winkelcentra, het stadhuis en het politiebureau. Deze taak wordt uitgevoerd door medewerkers van de gemeente. Pas daarna komen ook de minder belangrijke fietspaden aan bod.

Koop tijdig zout

HVC en de gemeente verstrekken geen strooizout aan inwoners. Strooizout kunt u kopen bij de verschillende supermarkten en doe-het-zelf zaken. Koop het strooizout tijdig. Als er door de weersomstandigheden schaarste optreedt bij deze zaken dan bent u voorbereid.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl